Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην Βιβλιοπαρουσίαση του Γ. Σουρλα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Σούρλα, τέως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και υπουργού, με τίτλο: «Γρηγόριος Κωνσταντάς, Άνθιμος Γαζής. Οι πρωτοπόροι της εκπαίδευσης στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε χθες 25/9, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Volos Palace, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα για τη συγγραφή του βιβλίου τόνισε ότι : «Αν οι δύο μεγάλοι αυτοί πρωτοπόροι της Ελλάδας βίωναν σήμερα γεγονότα όπως της Γλυφάδας θα θλίβονταν. 

Αν όμως βρισκόντουσαν μαζί μας σ’ αυτή την εκδήλωση θα έλεγαν υπάρχει ελπίδα… Αυτή είναι η Ελλάδα… Δεν πρέπει να απελπιστούμε όσο υπάρχουν δάσκαλοι, καθηγητές και παιδιά.. Οι δύο αυτοί πρωτοπόροι της εκπαίδευσης, Γρηγόριος Κωνσταντάς και Άνθιμος Γαζής, κατόρθωσαν να φέρουν τον διαφωτισμό μέσα στην Ορθόδοξη παράδοση, χωρίς να την καταπατήσουν ή να την απεμπολήσουν, έχοντας πλήρη συνείδηση τι είναι η Δύση και τι είναι η Ελλάδα, γιατί ανήκουμε μεν στη Δύση,  αλλά με έναν άλλο τρόπο τον οποίο άμα τον χάσουμε, φοβάμαι ότι ανοίγουμε άλλα μονοπάτια...» Ο Σεβ. Ιγνάτιος επέστησε την προσοχή όλων τονίζοντας ότι «εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, να μην αφήσουμε περιθώριο για μαύρα μονοπάτια στον τόπο μας. Δυστυχώς όμως, λαμβάνονται αποφάσεις, που κάποιοι τις εκμεταλλεύονται, θέλοντας να δείξουν κάτι άλλο.. Ο νοών νοείτω..»

Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ενότητα μας. Γι’ αυτό και με χαρά ανακοινώνω ότι τα επόμενα δύο έτη, ο Πολιτιστικός Φορέας της Μητροπόλεως μας “Μαγνήτων Κιβωτός” θα τα αφιερώσει στην παιδεία και στον πολιτισμό… Θα αφιερώσουμε αυτά τα δύο έτη στους δασκάλους από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Εκ του Γραφείου Τύπου.