Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Θεσσαλονίκης Φιλοθέου (ΦΩΤΟ).

 


Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr

Χαίρει και αγάλλεται η Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης για τα σεπτά ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου της κ. Φιλοθέου, τα πρώτα από την ενθρόνισή του.

Παραμονή της εορτής του Αγίου Φιλοθέου του Πρεσβυτέρου, το εσπέρας του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2024, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Φιλοθέου και του προκατόχου του Γέροντος κ. Ανθίμου.

Στον εόρτιο Εσπερινό συγχοροστάτησαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Ρηγίου κ. Ειρηναίος, Μπραζαβίλ κ. Θεόδωρος και Σκοπέλου κ. Νικόδημος οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν και να εκφράσουν την αγάπη τους στον αδελφό τους Επίσκοπο.

Ευλαβείς πιστοί μετείχαν της Ακολουθίας και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η Δήμαρχος Χαλκίδας κα Ελένη Βάκα.

Απλός, πράος, καλοσυνάτος και ευγενής ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε θερμά τόσο τους Αρχιερείς, όσο και τους λοιπούς παρισταμένους που προσήλθαν για να του ευχηθούν και να εκφράσουν καρδιακά την αγάπη τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στο Σταυρό του Κυρίου μας υπογραμμίζοντας την διαρκή πρόσκληση του Χριστού να ακολουθήσουμε τα ίχνη Του εν ελευθερία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Όσιο Φιλόθεο τον Πρεσβύτερο και θαυματουργό, στον ευσεβή του βίο, στην αφοσίωση του στον Θεό και την αγάπη του προς τον πλησίον, όνομα που φέρει επάξια και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.


Ευχήθηκε εκ μέρους όλων στον σεπτό Ποιμενάρχη των Θεσσαλονικέων τα έτη του να είναι πολλά και φωτισμένα, να τον κραταιώνει ο Θεός και να τον ενισχύει στο ευθυνοφόρο έργο του.


Αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τ.έ, θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.