Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κίτρους Γεώργιος στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού (ΦΩΤΟ.


kitroys agiasophia 16

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Πρώτη μέρα από την έλευση του αποτμήματος του Ιερου λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στο Νεό Ψυχικό, σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ευλόγησε το πλήρωμα της ενορίας της Αγίας Σοφίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δύναμη του συμβόλου της πίστεως μας. Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός είναι το μέσω με το οποίο ο καθένας μας λαμβάνει δύναμη, για να σηκώσει τον δικό του μικρό ή μεγάλο Σταυρό, όπως λ.χ. τον Σταυρό της θλίψεως, της ασθενείας ή όποιον άλλο... μέσα στον Γολγοθά της ζωής μας, για να γίνει το μέσον της σωτηρίας μας.

Σε άλλο σημείο είπε, δεν ειναι ένα απλό σύμβολο το οποίο προσκυνούμε, αλλά είναι ο ίδιος ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Χριστού μας, ο οποίος Σταυρώθηκε πάνω Του για τις δικές μας αμαρτίες και για να σώσει όλους εμάς.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία και τα θαύματα τα οποία επιτελούνται από την πίστη των ανθρώπων μέσω της προσκυνήσεως φυσικά και της ευλογίας την οποία λαμβάνουν από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης και πόσο σημαντικό είναι αυτό το τιμαλφέστατο Ιερό κειμήλιο της πίστεως μας για την Ιερά Μητρόπολή του, αλλά τώρα και στο εξής θα είναι και για όλους εσάς εδώ, το πλήρωμα της ενορίας της Αγίας Σοφίας.

Το Ιερό λείψανο ήρθε ανάμεσα σας με την εισήγηση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού προς τον Μακαριώτατο Ποιμενάρχη σας Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε αλλά και με την έγκριση της διαρκούς Ιεράς Σύνοδο της οποίας και προεδρεύει.

Ως επίσης και η ελαχιστότητα μου με πολύ χαρά αποδέχθηκε αυτό το αίτημα και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε σήμερα μαζί σας και να εορτάζουμε την σύναξη της Αγίας Αικατερίνης μετά της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Αυτή την εβδομάδα της Ιεράς Πανηγύρεως θα έχετε την ιδιαίτερη ευλογία στην ενορίας σας, να προσευχηθείτε και να παρακαλέσετε της Αγίες μας, προσευχηθείτε παρακαλώ και για τον Επίσκοπο και το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο, τον και Ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος τον προσκάλεσε αλλά και του έδωσε την κανονική άδεια να Ιερουργήσει σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, στον οποίον χθες την 14η του μηνός Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης έφερε το ιερό λείψανο της Μεγαλομάρτυρος Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης προς ευλογίαν όλων σας.

Ομοίως ευχαρίστησε εκ βαθέων τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για την πρόσκληση την αγάπη του και όπως χαρακτηριστικά είπε «χαιρόμαστε που φέραμε στην ενορία σας το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης από την Πόλη της Κατερίνης από την οποία κατάγεται ο π. Ιωαννίκιος και επιπλέον γιατί είχα την χαρά να λειτουργήσω στην ενορία την οποία διακονεί, διότι τον είχα φοιτητή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και από τότε τον εκτιμώ αλλά και μένει σταθερός ο σύνδεσμος της αγάπης μεταξύ μας».

Επίσης, ευχήθηκε σε όλο το πλήρωμα της ενορίας να έχουν την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τις πρεσβείες των Αγίων Αικατερίνης και Σοφίας για μια και φέτος
καλή και ευλογημένη πανήγυρη,με υγεία και κάθε ευλογία.

Εν κατακλείδι ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιωαννίκιος βαθύτατα συγκινημένος, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό ευχαρίστησε ολόψυχα και ολοκάρδια οπως χαρακτηριστικά είπε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και την διαρκή Ιερά Σύνοδο που ενέκριναν την μεταφορά του Ιερού λειψάνου από την γενέτειρα του, την πόλη της Κατερίνης όπου φυλάσσεται, στην πόλη του Νέου Ψυχικού και συγκεκριμένα στην ενορία της καρδιάς του, που διακονεί εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια.

Ακόμη με ευγνωμοσύνη εσαεί και υιικό σεβασμό, ευχαρίστησε εξ' ονόματος όλης της ενορίας τον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και Διδάσκαλο του, για την αποδοχή του αιτήματος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, του Ιερατείου και του λαού του Θεού της ενορίας, κυρίως όμως για την πολύ πατρική αγάπη και στοργή που τον περιβάλλει πάντοτε καθώς και όλη την οικογένειά του εδώ και 26 ολόκληρα χρόνια.

Τέλος με ευγνωμοσύνη απευθύνθηκε στον προϊστάμενο και πρωθιέρεα του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβα, διότι ευθύς ενήργησε τα δέοντα για τη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στην ενορία της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, από 14 έως 22 μηνός Σεπτεμβρίου αλλά και για τον κόπο της μεταφοράς αυτού του μεγάλου κειμηλίου της πίστεως μας.

Να σημειωθεί πως κάθε μέρα στον Ιερό Ναό θα τελείται ο παρακλητικός κανών της Αγίας Αικατερίνης στις 18:30 εκτός της 16ης του μηνός λόγο του πανηγυρικού εσπερινού.