Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Παναγιώτη Χριστάκη στους Μολάους.

 

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Παναγιώτη Χριστάκη, υιού του εφημερίου Νιάτων Πρωτ. Κυριάκου Χριστάκη.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Πρεσβύτερος ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Στη συνέχεια εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την πατρική αγάπη, την πνευματική καθοδήγηση και για το ύψιστο δώρο, αυτό της ιερωσύνης, που λαμβάνει από τα τίμια χέρια του. Επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς του, την πρεσβυτέρα του και όλους όσοι ακόμα τον έχουν βοηθήσει στην μέχρι τώρα ζωή του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του τόνισε αρχικά ότι όσο και να βάλλεται η Πίστη μας, όσο και να διώκεται η Εκκλησία και όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό της νεότητας, πάντα θα υπάρχουν ψυχές, που θα αγωνίζονται για τον Χριστό και την Ελλάδα αποτελώντας λαμπρούς οδοδείκτες. Στη συνέχεια, αφού εκθείασε τον νέο κληρικό για το ήθος και την θεολογική του κατάρτιση, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ιερωσύνης, υπογραμμίζοντας ότι ο κληρικός θα πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη, υπομονή και θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του, για το οποίο θα πρέπει να προσεύχεται για τη σωτηρία του και να στέκεται διαρκώς κοντά του σε κάθε ανάγκη, σε χαρές και σε λύπες. Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε με θερμά λόγια για την χριστιανική οικογένεια κα την σύζυγο του νέου Πρεσβύτερου, ενώ του ευχήθηκε να αποδειχθεί άξιος της υψηλής αποστολής του.

Μετά το πέρας της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την παράδοση, το αντίδωρο μοίρασε ο νέος Πρεσβύτερος, προκειμένου να δώσει την πρώτη ιερατική του ευλογία, αλλά και οι εκκλησιαζόμενοι να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν να είναι πάντα άξιος.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)