Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία.

Σ
τον κατάμεστο από κλήρο και λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της «Συγγνώμης» της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου.

Κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η «αμαρτία» κατά την Βιβλική και Πατερική παράδοση της Εκκλησίας».

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της «αμαρτίας», η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης, στους τρόπους με τους οποίους αυτή διατυπώνεται στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καθώς και στην ερμηνεία της μέσα από τα συγγράμματα των Πατέρων της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Ακολουθίας ιερείς και λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, λαμβάνοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

για όλες τις φωτογραφίες: Εδώ