Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Σε δημόσια προσκύνηση ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Βόλο.

 

Κατόπιν πλήθους αιτημάτων των πιστών και αφού κατασκευάστηκε κατάλληλο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι, από σήμερα 21/2, εκτίθεται σε μόνιμη, δημόσια προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου το ακριβές αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το ιερότατο κειμήλιο κόμισε στην πόλη μας και δώρισε στον Μητροπολιτικό μας Ναό ο Ηγούμενος της Ιεράς, Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στις 14 του παρελθόντος Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και της ενορίας του Αγίου Νικολάου. Ο πρωτότυπος Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου φυλάσσεται, από αιώνων πολλών, στην Αγιορείτικη Μονή, τοποθετημένος στην κορυφή της Αγίας Τραπέζης του Καθολικού.

Ο Σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου κατασκευάστηκε με διαταγή του πρώτου Αυτοκράτορος του Γένους, μετά από Θεϊκή οπτασία, όταν, στις 28 Οκτωβρίου 312μ.Χ. αξιώθηκε να δει στον ουρανό, δι΄ αστέρων σχηματιζόμενο, το σχήμα του Σταυρού, με την προτροπή «Εν τούτω νίκα», προ της νικηφόρου μάχης του κατά του Μαξεντίου. Αντίγραφο του ιστορικού αυτού ιερού συμβόλου, το οποίο στο κέντρο του φέρει τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου μας, φυλάσσεται, πλέον, στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, προς διηνεκή παράκληση και ευλογία Κλήρου και λαού. 

Εκ του Γραφείου Τύπου.