Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Από την οικονομία στην Θεία Οικονομία.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τιμήθηκε η ετήσια μνημη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του ιαματικού και προστάτου των γεωργών, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό του στην περιοχή "Καρδαμαδα", στις νότιες παρυφές του Κάμπου της Χίου, της κατ' εξοχήν γεωργικής αυτής περιοχής.

Την κυριωνυμο ημέρα της εορτής, κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και ακολούθως κατά την Θεία Λειτουργία ιερουργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος προέβη και στην εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Καραμπουρνιωτη.

Ο χειροτονηθείς, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, Οικονομολόγος και πρώην Τραπεζικός, προέρχεται από γονείς που κατάγονταν από την έναντι της Χίου -Ελληνική- Μικρά Ασία και θήτευσε ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος επί σειρά ετών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρκαίνης Χίου.

Κατά την σύντομη αναφορά του ολίγον προ της χειροτονίας αναφέρθηκε στην ακράδαντη πίστη του και όσα τον ώθησαν να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιεροσύνης, ευχαριστώντας για την πνευματική ενίσχυση αλλά και στήριξη του τους οικείους του, προ πάντων δε τον Πνευματικό του, Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Λάρδα (Εφημέριο του Ι. Ναού Παναγίας Φαρκαίνης) και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου για την πατρική στοργή και μέριμνα του.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Μυστήριο της Ιεροσύνης, στον αγώνα και την μαρτυρία των Κληρικών πάλαι τε και σήμερον εν τω κόσμω, στη μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας (εκ της οποίας έλκει την καταγωγή και ο σήμερον τιμώμενος Άγιος Τρύφων) και στον ιερό δεσμό της οικογένειας που ο Θεός επροίκισε τον άνθρωπο, δημιουργώντας αυτόν "άρσεν" και θήλυ", καθιστώντας τα μοναδικά αυτά δύο φύλα σε πατέρα και μητέρα αντίστοιχα.

Πρό της απολύσεως τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός, όπου και αναγνώσθηκε η ειδική ευχή του Αγίου Τρύφωνος για την προστασία των καρπών της γης, προς ευλογία των πιστών και αγιασμό των κτημάτων και καλλιεργειών των πολυπληθών γεωργών της περιοχής.