Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Συζητάμε για το Κυριακοδρόμιο_π.Εφρ.Τριανταφυλλόπουλος_Ε.Βουλγαράκη-Πισίνα_Χρ. Κουφουδάκης.


   

               Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 11:00 π. μ.

                στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ψυρρή

            (Αγ. Δημητρίου 13, στον χώρο του Ιερού Ναού)

    συζητάμε για  τις  ευαγγελικές και αποστολικές περικοπές και τα λυτρωτικά μηνύματά τους για τον σύγχρονο άνθρωπο με αφορμή το βιβλίο:

 

«Όλες οι Κυριακές του χρόνου, ανάλυση και σχόλια επί των Ευαγγελικών και Αποστολικών Αναγνωσμάτων της κυριακάτικης θείας Λειτουργίας».

 

Τα «Κυριακοδρόμια» είναι συλλογές ομιλιών στα ιερά ευαγγελικά και αποστολικά αναγνώσματα των Κυριακών του έτους, που συμβάλλουν στην εμβάθυνση στα μεγάλα και λυτρωτικά νοήματα του Ευαγγελίου.

• Ποια είναι η αξία των Ευαγγελικών Αναγνωσμάτων στην

 καθημερινή μας ζωή;

• Τι σημαίνει διαβάζω το Ευαγγέλιο σήμερα;

• Γιατί τα Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα έχουν καταστεί απαραίτητο στοιχείο στη διάταξη της θείας Λειτουργίας ήδη από τα πρώτα χρόνια της οργανωμένης κοινότητας των χριστιανών;

                     

Στο πάνελ των ομιλητών θα παραβρεθούν οι:

 

🟢 Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελος Ιεράς   

Μητρόπολης Φθιώτιδος, συγγραφέας του βιβλίου.

 

🟢Εύη Βουλγαράκη - Πισίνα, ΕΔΙΠ, Τμήμα Κοινωνικής

Θεολογίας και Θρησκειολογίας ΕΚΠΑ.

 

🟢Χρήστος Κουφουδάκης, Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής.

 

🟢Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

   

Βιογραφικά ομιλητών

Ο Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λύκειο Αρρένων Νικαίας το 1980 και κατόπιν εισήχθη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης (1980-1982). Συνέχισε με σπουδές Κοινωνιολογίας στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (1980-1982). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης (2006-2009) και διδακτορικό δίπλωμα (2009-2012) από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Αγαπάει τη Λογοτεχνία, την Ποίηση –κυρίως τα τρίστιχα χαϊκού των Ιαπώνων, τη Μουσική, το καλό θέατρο και τον καλό κινηματογράφο. Γνωρίζει τη γαλλική, αγγλική και ισπανική γλώσσα. Συγγραφέας αρκετών βιβλίων, γράφει και μεταφράζει θεολογικού και λογοτεχνικού περιεχομένου κείμενα. Από το 1995 και για 26 συναπτά έτη, έως το 2021 υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, κοντά στον φωτισμένο Ιεράρχη, πρώην Σισανίου Παύλο. Τον Οκτώβριο του 2012, του απενεμήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

✅Η Δρ. Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα είναι ΕΔΙΠ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα στον χώρο των διαπολιτισμικών, διαθρησκευτικών και ιεραποστολικών σπουδών. Έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία στο ΠΣΕ, τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ, τη Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Missiology Group της International Orthodox Theological Association και Διευθύντρια Έκδοσης του περιοδικού Salt: Crossroads of Religion and Culture. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Μνήμη και Πρωτοπορία. Το τελευταίο της βιβλίο είναι το Πειθώ και Επιβολή: Βαβύλας εναντίον Απόλλωνα. Ένα Παράδειγμα Θρησκευτικής Σύγκρουσης κατά την Ύστερη Αρχαιότητα (Αθήνα: Μαΐστρος, 2022).

✅O Xρήστος Κουφουδάκης ΜΑ, ECP γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι Υπαρξιακός Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία κα συμβουλευτική στην Ελληνική Εταιρία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ποιμαντική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2021 εκδόθηκε το πρώτο του έργο, η ποιητική συλλογή «σκοτεινά μετ΄ επιστροφής». Από τις εκδόσεις Πρώτη ύλη κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του υπαρξιακής ψυχολογίας, «Ο περιπατητής. Βάδισμα στα μονοπάτια της ύπαρξης». Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής στο ιδιωτικό του γραφείο «Πρόσωπα σε άνθηση» στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

Th