Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Παγγαίου.

 

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Δημητρίου Παγγαίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, όπου εορτάζει ο δεύτερος Ναός της Μονής που είναι αφιερωμένος στη Παναγία την Γοργοϋπήκοο, και όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Πριν την απόλυση της ακολουθίας, σε κλίμα βαθείας θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο π. Χρυσόστομο κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου η ακολουθία της μοναχικής Κουράς της δόκιμης μοναχής Νικολέτας στην οποία έδωσε το όνομα Νικοδήμη. Ο π. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στη νέα Μοναχή της Ιεράς Μονής, παρείχε πατρικές νουθεσίες και της ευχήθηκε δύναμη και κάθε ευλογία, παροτρύνοντάς την να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Ιησού Χριστό, ο οποίος θα γλυκαίνει και θα ευφραίνει την καρδία της με την ανεκλάλητη χαρά της παρουσίας Του.

Φωτογραφικό υλικό