Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Η πανήγυρις του προστάτη της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, κατά την εορτή του Αγίου.

Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους και «πονηρούς» καιρούς, ο λαός του Θεού συγκεντρώθηκε για να τιμήσει έναν άγιο του 4ου αιώνα! Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κ. Αθηναγόρας δανείστηκε στίχους από ένα εσπέριο τροπάριο του αγίου: «Αἵματι τῷ σῷ σταζόμενος, τῷ ζωοδότῃ Χριστῷ, τῷ τὸ αἷμα τὸ τίμιον, διὰ σὲ κενώσαντι, προσηνέχθης Δημήτριε, καὶ κοινωνὸν σε δόξης εἰργάσατο, καὶ βασιλείας αὐτοῦ συμμέτοχον». Η κένωση του Χριστού, το «άδειασμα» της Θεότητάς του για να να σαρκωθεί, έγινε η αιτία να καινωθεί, να γίνει καινούργιο, το ανθρώπινο σώμα, ο άνθρωπος. Αυτό έζησε ο Άγιος Δημήτριος με τη βιοτή και γι' αυτό προσέφερε το δικό του αίμα, ώστε να ενωθεί με το Αίμα του Χριστού. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης; Η «εργασία» (ειργάσατο), το να κάνει ο Χριστός μέλος της δόξας Του τον Άγιο Δημήτριο. Αυτόν τον συμμέτοχο της Βασιλείας του Θεού τιμούν οι άνθρωποι, αν και περνούν αιώνες από το μαρτύριό του.