Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας για την αθώωση του Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου.

 
Έφεση στην πρόσφατη απόφαση αθώωσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Κέρκυρας με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο κος Λαμπρίδης επιβεβαίωσε την άσκηση έφεσης που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι κατά της αθωωτικής απόφασης του Μητροπολίτη για την υπόθεση της περιφοράς του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαϊων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο συνήγορος του Μητροπολίτη δήλωσε πως δεν έχει έως αυτή την ώρα επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αν και όπως είπε ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, κάτι όμως που γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε ΑΘΩΟΣ και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος κατηγορούνταν για τις δύο παρακάτω υποθέσεις:

Η μία υπόθεση αφορά στην παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), καθώς την Κυριακή των Βαϊων πραγματοποίησε τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν.

Η άλλη αφορά στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου φέρεται να καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.