Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Λαμπρά Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών.

Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και στην παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου στον οποίο διακονεί ο Παν. Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού οι οποίοι  πλαισιώνονταν από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην εγκαινιασμένη τράπεζα του Ναού.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν να εγκαινιαστεί ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, τον κτήτορα του Ναού π. Δημήτριο Αλεξανδράκη, αλλά και τον άξιο συνεχιστή του Αρχιμ. Νικηφόρο, τους επιτρόπους, την ερανική επιτροπή και όλο τον κόσμο. Ευχαριστήριους λόγους απηύθυνε και ο π. Νικηφόρος προς τους δύο Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη και τέλεσαν τα εγκαίνια του Ναού.

Επίσης εκ μέρους της Μητροπόλεως ύστερα από εισήγηση της Ενορίας απονεμήθηκαν και δύο ευαρέσκειες για την προσφορά τους στον π. Δημήτριο και στον ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Κοσκινά.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, ο Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μιχαήλ Λαγουδάκης ως εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό στο Flickr τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη για το πρόσθετο φωτ. υλικό.