Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020'' 15η ΜΕΡΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ.


Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, το πρωί, 18 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020», της οποίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, Γέροντας Μεθόδιος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών, Πρωτοψάλτου Γεωργίου Καμαριάρη και Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Στο θείο κήρυγμα ο Γέροντας Μεθόδιος συνέδεσε τον εορτάζοντα Ευαγγελιστή Λουκά, Αγιογράφο της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την Εικόνα της “Παναγίας της Τριχερούσας” που από χθες το απόγευμα υπόδεχτηκε ο Ιερός Ναός.
“Η Υπεραγία Θεοτόκος” είπε: “είναι η Μεγάλη Γερόντισσα της Μονής, όπως και όλου του Αγίου Όρους, η δε θαυμαστή παρουσία Της στη ζωή των μοναχών της Αγιωνύμου Πολιτείας, αλλά και εν γένει των πιστών που την επικαλούνται, είναι ανεξάντλητη, αξιοθαύμαστη και σωστική. Η αγάπη Της εκδηλώνεται με τα αμέτρητα θαύματά Της και την παρηγορία που προσφέρει σε κάθε δοκιμαζόμενη ψυχή”.
Την σύντομη ομιλία του ολοκλήρωσε με την ευχή “η προσευχή και η προστασία της Παναγίας να είναι αδιάκοπη στη ζωή όλων μας” και προέτρεψε πατρικά τους πιστούς “το Όνομά Της να το επικαλούνται σε κάθε στιγμή της ζωής τους προκειμένου να δεχθούν τη χάρη και το έλεος του Υιού Της”.