Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


DSC09963

Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τελώντας Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, ο οποίος ήταν κατάμεστος από την παρουσία μαθητών, μαθητριών και γονέων, που οι διδάσκαλοί τους τους οδήγησαν στον Εκκλησιασμό.
Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Τριών μεγίστων φωστήρων, το οποίο ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, λίγο πριν την απόλυση στην σύντομη αναφορά του ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και κυρίως για την προσφορά τους προς την Εκκλησία, τις Επιστήμες, την Παιδεία και τον μαθητή συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι οι Άγιοι Ιεράρχες είναι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι, γιατί ενώ πανεπιστήμονες όντας αυτοί διακατέχονται από ακράδαντη πίστη στον Τριαδικό Θεό, η οποία πίστη Τους διαφαίνεται στα έργα Τους και στους Ιερούς αγώνες Τους γι᾿ αυτήν σε περίοδο που οι αιρέσεις λυσσομανούσαν εναντίον της αληθούς πίστεως, την ίδια ακριβώς στιγμή προσφέρουν την επιστήμη για να κατανοήσουν, κυρίως οι νέοι και οι νέες, που είναι το μέλλον της Πατρίδας μας, τα της Πίστεως βαθύτερα νοήματα. Αυτή η αμφίδρομη θεώρηση αποτελεί την μοναδικότητα και την σπουδαιότητα των μεγάλων και σημαντικών Αυτών Διδασκάλων και Αγίων Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους μαθητές, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς να έχουν πάντοτε την ευλογία του Θεού δια των πρεσβειών των προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, Αγίων Τριών Ιεραρχών και να μιμούνται το παράδειγμά τους σε όλη τους την ζωή!