Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Στη Βυτίνα για την Εορτή του Αγίου Τρύφωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιερεμίου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στην κωμόπολη της Βυτίνας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον κ. Ιερεμία για την τιμητική του πρόσκληση, μίλησε για τον βίο του εορταζομένου Αγίου, τόνισε τη σημασία της διατήρησης των αρχών και των αξιών αλλά και της παραδόσεώς μας, την οποία απεμπολήσαμε και φτάσαμε στην τραγικότητα των ημερών που διανύουμε, ενώ αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη και την ερήμωση της υπαίθρου, καλώντας όλους τους πιστούς να προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν το νόημα της αγάπης προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους για τις πατρικές εστίες τους.