Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

2.541.997 € ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟ 2019.

2.541.997 € ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟ 2019 (1)

Σε κληρικολαϊκή σύναξη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος παρουσίασε στους ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια, καθώς και στα μέλη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων που παρέλαβαν και τους διορισμούς τους για την τριετία 2020- 2022, τον οικονομικό απολογισμό της τοπικής Εκκλησίας για το 2019, ο οποίος θα δημοσιευθεί πιο αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διαδίκτυο, καθώς και στον τοπικό τύπο.

Το 2019 δαπανήθηκαν για το όλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως περίπου 2.541.997 Ευρώ, κάτι που μαρτυρεί ότι η τοπική Εκκλησία βοηθά πλήθος ανθρώπων να αντιμετωπίσει τις οικονομικές τους δυσκολίες, απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζομένους, δηλαδή συντηρεί 70 οικογένειες, ενώ  προσφέρει πλούσια μαρτυρία ζωής στην τοπική κοινωνία.
Ο Έρανος της Αγάπης του 2019 συγκέντρωσε 51.728 Ευρώ.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εθελοντές του εράνου, αλλά και τον κερκυραϊκό λαό που εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Εκκλησία για το μεγάλο έργο της φιλανθρωπίας, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.
Μιλώντας προς τους ιερείς και τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας ο κ. Νεκτάριος κατέθεσε προβληματισμούς. Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι το κατά πόσον μπορούμε να επαναπαυόμαστε. «Ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος». Η διακονία της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ανθρώπων και όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών. Η ελεημοσύνη είναι διπλή: και υλική και πνευματική. Και ο αγώνας μας είναι να μην υστερήσουμε πνευματικά.
Γι’ αυτό και η τοπική Εκκλησία ανέλαβε το μεγάλο έργο της ανακαίνισης των κατασκηνώσεων, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να  τρέφονται πνευματικά. Αλλά και όλη η διακονία του επανευαγγελισμού εκεί στοχεύει.
Η πατρίδα μας περνά δυσκολίες. Η κρίση μπορεί να βαίνει προς το τέλος της, με όσα τραύματα κι αν αφήνει. Όμως η κοινωνία μας έχει δυσκολίες. Μεγαλύτερες είναι η αθεΐα και το δημογραφικό πρόβλημα. Η αθεΐα κάνει θόρυβο. Το δημογραφικό πρόβλημα σιωπηλά διαλύει την ταυτότητα και μειώνει τον πληθυσμό μας. Η Εκκλησία καθιέρωσε την ημέρα για το αγέννητο παιδί. Διαμαρτύρεται για τις εκτρώσεις. Βλέπουμε την αντίδραση της κοινωνίας. Εχθρότητα, ειρωνεία, απόρριψη. Σε λίγα χρόνια θα είναι αργά. Ας είμαστε ευαίσθητοι και ας λέμε την αλήθεια. Χρειαζόμαστε οικογένειες χριστιανικές σήμερα.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε όλους να θυμηθούν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που ζητούσε αντίσταση και ανάκαμψη για να κρατήσουμε τα πνευματικά μας πρωτοτόκια. Αυτή είναι η αποστολή της Εκκλησίας. Προφητική φωνή, αληθινή, ελεγκτική, ενθουσιαστική, αγαπητική!
Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του τονίζοντας ότι οι ιερείς, οι εκκλησιαστικοί επίτροποι και τα μέλη των φιλοπτώχων ταμείων είναι οι συνεργάτες του Επισκόπου. Ευχαρίστησε όλους από καρδιάς και ζήτησε από όλους να νιώθουν την Εκκλησία σπίτι τους. « Είστε η απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούνε τον Χριστό και την πίστη και παλεύουν μαζί μας!»