Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Μάνης στο Δρυμό Ανατολικής Μάνης.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, μετέβη στο παραδοσιακό χωριό Δρυμός της Ανατολικής Μάνης, με πυργόσπιτα και καταπληκτική θέα στον Λακωνικό κόλπο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον εκεί ενοριακό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πλαισιούμενος από τους πατέρες Νήφωνα Καρολεμέα και Κωνσταντίνο Παντελεάκο.
Στο αναλόγιο έψαλαν ένας πτέραρχος εν αποστρατεία, ένας συνταξιούχος δάσκαλος και η κυρά Σταυριανή, που εδώ και 35 χρόνια συνεχίζει να ψάλλει στο χωριό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας από τον Χριστό του δαιμονιζομένου των Γαδαρινών, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν υπάρχει ο Διάβολος αλλά φρίττει και τρέμει και κατανικιέται με την προσευχή, την νηστεία και την δύναμη του Σταυρού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατ’ εφαρμογήν του συνεχιζομένου προγράμματος «ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ», ο Σεβ. διένειμε εικόνες σ’όλους τους εκκλησιασθέντας κατοίκους του χωριού.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί κύριος Ιωάννης Δαμίγος και η σύζυγός του κυρία Ελένη Δαμίγου που έφερον την επέτειο της 25ετιας του γάμου τους, ήλθον από την Αθήνα με τα παιδιά τους, για να εορτάσουν την επέτειο τους αυτή, με εκκλησιασμό στο Ναό αυτό καθ’ ότι τυγχάνουν πνευματικά τέκνα του Σεβασμιωτάτου.
 Ακολούθησε ξενάγηση του Ποιμενάρχου μας στο χωριό και συζήτηση με τους λιγοστούς πια κατοίκους, οι οποίοι έννοιωσαν μεγάλη χαρά και ευλογία που είχαν τον Δεσπότη τους κοντά τους.