Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Ιωάννη Καπελλάκη και χειροθεσία Αρχιδιακόνου.




 
Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι ιερούργησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Ανδρέας, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί σειρά ετών Διακόνου π. Ιωάννη Καπελλάκη.

Τον Σεβ. κ. Ανδρέα κύκλωσαν στο Ιερό Θυσιαστήριο  ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Κληρικών της Μητροπόλεώς μας, Φιλόθεος Πηγιάκης και Ευμένιος Καμπουράκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης,  Ιωάννης Κοντάκης,  Νεκτάριος Μαρκάκης, Γεώργιος Κουναλάκης, Εμμανουήλ Κιοστεράκης, Δημήτριος Καπελλάκης και Κωνσταντίνος Βεληβασάκης, οι Οικονόμοι Γεώργιος Γιακουμάκης, Ζαχαρίας Καλιακάκης και  Νικήτας Καπελλάκης, οι Πρεσβύτεροι Ανδρέας Τσικανδυλακης και Μιχαήλ Λιαπάκης και οι Διάκονοι Ανδρέας Δημητρίου και Σταύρος Φανουράκης. Συμπροσευχόμενοι επίσης παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεώς μας,  και ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεώς μας.
Κατά τον χειροτονειτήριο λόγο του ο π. Ιωάννης ανέπεμψε ευχαριστήριο ύμνο και δοξολογία προς τον Πανάγαθο Θεό μας για την ιδιαίτερη Ευλογία που Εκείνος επεφύλαξε στην ζωή του.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στον π. Ιωάννη  τόνισε την αξία και το μέγεθος της Ιερωσύνης και του ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να δώσει πλούσια τη χάρη Του και να τον αναδείξει άξιο εργάτη του αμπελώνα της Εκκλησίας.
Προ της απολύσεως, ο Σεβ. κ. Ανδρέας χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον διάκονο Παγκράτιο Δημητρίου μετονομάζοντας  τον, κατά την χειροθεσία, σε Ανδρέα.
Κατά την Θεία Λειτουργία, παρόντες μεταξύ άλλων,  ήταν ο κ. Νικηφόρος Ψυλλάκης, Άρχων Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου και ο Αντιδήμαρχος  του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης.