Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ανακομιδή των Λειψάνων Αγίων Γεωργίου και Αποστόλου του Νέου Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 3/11.
Στην Iερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.
 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.
 
 
Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη
 
Τη μνήμη του Νεοφανούς Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου τιμά η Εκκλησία μας τη Δευτέρα 4/11. Για το λόγο αυτό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης, όπου την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 3/11 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής (Δευτέρα 4/11), στις 3.45μ.μ., θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου και αμέσως μετά θα προβληθεί video, σχετικό με την πολύπαθη ζωή και το έργο του.
Η μνήμη του Οσίου θα τιμηθεί και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου με την τέλεση -ανήμερα τη Δευτέρα 4/11- Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.
 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου.