Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη των Τρικάλων.

012Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από Εθνική Υπερηφάνεια εορτάσθηκε εις την πόλη των Τρικάλων, η μεγάλη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μια ημερομηνία ορόσημο για την Πατρίδα μας, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά παράλληλα και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Ελευθερωτρίας Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο, Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό περέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως των Τρικάλων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της επαρχίας ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και τα διακριτικά τους λάβαρα ανά χείρας και αντιπροσωπίες μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως που τίμησαν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο τους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβει στο στρατόπεδο Καβράκου όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως παρακολούθησε την παρέλαση στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.