Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιεράπετρα η εορτή της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η εορτή της Αγίας Σκέπης και η εθνική επέτειος του έπους του 1940 στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του ναού, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και συμμετείχε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωπος Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών.
Ακολούθως σχηματίσθηκε πομπή προς το Ηρώο της πόλεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση «υπέρ των αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τοις ιεροίς του Έθνους ημών αγώσι». Επακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, τον Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Περιφ. Σύμβουλο κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, τον εκπρόσωπος της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου κ. Γεώργιο Παπαδάκη, τον Διοικητή του Α.Τ. Ιεράπετρας κ. Κων/νο Τζαγκαράκη, τον Λιμενάρχη Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Παπαδάκη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημ. Καλλιοντζή, εκπρόσωπο των Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, τον Πρόεδρο της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας κ. Ν. Παπαδάκη και τον εκπρόσωπο των Μαρτυρικών Χωριών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Κοινότητας Γδοχίων. Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας. 
Στη συνέχεια η κ. Σοφία Κονταξάκη, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγος της ημέρας και αναφέρθηκε στην ηρωική εποποιία του 1940 και στις εστίες αντίστασης που δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα της περίοδο της Γερμανική κατοχής. Επίσης, επεσήμανε τη σημασία του εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» των Ελλήνων την 28η Οκτωβρίου 1940 για την τόνωση της εθνικής μας ταυτότητας, τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης, την ανανέωση των αισθημάτων της εθνικής υπερηφάνειας  αλλά και για τον αναλογισμό εθνικού μας χρέους. 
Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προσκοπικές ομάδες, οι Εθελοντές (Σαμαρείτες και Νοσοκόμες) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, τα Αθλητικά Σωματεία και οι Σχολές Κρητικών Χορών της πόλης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας.
 http://www.imis.gr/