Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μάνης Χρυσόστομος Γ’:«Δυνατή πίστη ως του Αγίου Δημητρίου».


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μετέβη σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στον Πύργο Διρού, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον πρωτοπρ. π. Απόστολο Κουτράκο, εφημέριο της ενορίας και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ., προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανεφέρθη στην ομολογία Χριστού που έδωσε ο Άγιος Δημήτριος και μαρτύρησε στηριζόμενος στη δυνατή και γερή πίστη του στην χριστιανική αλήθεια. Αυτή η πίστη δυνάμωσε και τον Νέστορα και νίκησε στο στάδιο τον αλαζόνα Λυαίο. Σήμερα με τους ποικίλους ανέμους της αθεϊας και αρνήσεως, ο Σεβ. είπε προς τους πιστούς, να κρατήσουν γερά την πίστη τους στον αληθινό Θεό γιατί αυτή η πίστη τελικά μας σώζει.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. μετέβη, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο π. Συμεών Λαμπρινάκο στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Δρυάλου, στον οικισμό Τριανταφυλλιά, όπου είδε τον χώρο, όπου πρόκειται να ανεγερθεί, με την προτροπή του, Ιερός Ναός επ’ονόματι του Αγίου Μάμαντος, με τη συμβολή του π. Νικολάου Λαμπρινάκου, εφημερίου Μίνας και κατοίκων της περιοχής, ενώ ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία με την επίσκεψή του στον Ιερό Ναό του Αγ. Πέτρου στην Τριανταφυλλιά που χρονολογείται το 10ο αιώνα.