Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Δοξολογία για την απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Αρχιεπίσκοπο.

4.10.219     Ώρα ανάρτησης: 12:47:41 PM
Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκε σήμερα το πρωί από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Νωρίτερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν Συνοδικοί Μητροπολίτες και όμοροι Αρχιερείς. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας στην απελευθέρωση της πόλης, αλλά και στην στήριξη της Θεοτόκου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους. «Η Εκκλησία και το έθνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα» τόνισε ο Μητροπολίτης υπογραμμίζοντας πως «είναι αδύνατον να εννοήσουμε γένος των Ελλήνων χωρίς την παρουσία της Εκκλησίας».

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη συνεργασίας επισημαίνοντας πως «είναι μεγάλη τρέλα να θέλουμε να απομακρύνουμε την εκκλησία από τον κοινωνικό ιστό. Η εκκλησία είναι η μάνα μας», ενώ σημείωσε ότι «την ελευθερία την λάβαμε με πολύ αίμα και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε».

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλης κι αμέσως μετά έλαβε χώρα η στρατιωτική παρέλαση.