Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.


Με έκδηλη τη συγκίνηση στα μάτια τους, ο ευσεβής και φιλάγιος λαός του Θεού, αποχαιρέτησε το Ι. Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος που φιλοξενούνταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού.
Στις 7:00π.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Στις 11:00π.μ. εψάλει η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος και εν συνεχεία τελέστηκε ο Μικρός Αγιασμός δια της Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθως το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος λιτανεύτικε πέριξ του Ναού. Τελέσθηκε ευχαριστήριος δέησις εις τα προπύλαια του Ναού και το Ιερό Λείψανο αναχώρησε για το νησί της Κέρκυρας.
Κατά την αναχώρηση οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και με περισσή ευλάβεια οι πιστοί αποχαιρέτισαν το Ι. Λείψανο.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής. Πριν την αναχώρηση ο π. Καλλίνικος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις άπειρες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας για την ευλογία που έδωσε να μεταφερθεί το Ιερό Λείψανο στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού προς ενίσχυση και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών.