Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Εορτή της Αγίας Νεομάρτυρας Κυράννας της Οσσαίας.


Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.
Το εσπέρας της 27ης Φεβρουαρίου ε.έ., εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης, έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Αγίας, χοροστατούντος του εξ Όσσης καταγομένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.
Προ της Απολύσεως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. και Αρχιερατικός Επίτροπος Όσσης, π. Ιωάννης Αρσενιάδης, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της εορτής, ομιλώντας περί του προσώπου της Αγίας Κυράννης και σημειώνοντας μεταξύ άλλων την απαξίωση της για την τότε κοσμική αλλόθρησκη εξουσία και την επιλογή του Μαρτυρίου και της Ομολογίας της Πίστεως Της για τον έναν και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο οποίος χοροστάτησε του Όρθρου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος χοροστάτησε του Εσπερινού, και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Παρέστησαν, ο Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλέξιος Κανίνας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσσης και Τυρνάβου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι καθώς επίσης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και του Στρατού Ξηράς, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας κ. Χρήστο Οικονόμου, αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της επαρχίας μας, πλήθος κόσμου και ευλαβείς προσκυνητές οι οποίοι με χαρά προσήλθαν για τιμήσουν την συντοπίτισσα τους Αγία Κυράννα.
Τα αναλόγια του Ιερού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους και τον παραδοσιακό τρόπο ψαλσίματός τους, οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοράματος, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοψάλτη του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης και Καθηγητή της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Λιάκο, καθώς επίσης και εκλεκτοί ιεροψάλτες της Βυζαντινής χορωδίας της Μητροπόλεως μας «ο Απόστολος Παύλος» με επικεφαλή τον Άρχων Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. Μουσικολογιώτατο κ. Γεώργιο Φερεντίνο.
Την Διακονία του Θείου Λόγου υπούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και ομίλησε περί της ζωής των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας ως πρότυπα και ως παραδείγματα μιμήσεως για τους Χριστιανούς, σημειώνοντας ότι οι Άγιοι είναι οι πρεσβευτές και οι μεσίτες των ανθρώπων προς τον Κύριο, διότι ως άνθρωποι και αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες μας, και μέσα από την ζωή τους απέδειξαν ότι ο Λόγος του Ευαγγελίου είναι εφαρμόσιμος και προσβάσιμος για τον καθένα, αρκεί να το θέλει πραγματικά μέσα από την καρδιά του.
Προ της Απολύσεως της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε λόγους ευχαριστίας ονομαστικά προς το κάθε Μητροπολίτη καθώς και προς όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν με αγάπη εις την επαρχία του Λαγκαδά και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της μνήμης της μεγάλης Νεομάρτυρος Αγίας Κυράννης της Οσσαίας.
Το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου ε.έ., τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και εν συνεχεία εις τις εγκαταστάσεις του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου «Αγία Κυράννα» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, Λαγκαδάς), έλαβε χώρα το Θ΄ κατά σειρά Διεθνές Θεολογικό – Αγιολογικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού», το οποίο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του εγκεκριμένου, από τούς αρμόδιους Κρατικούς Φορείς, Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.