Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός στις πληγείσες περιοχές.


O Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός μετέβη και σήμερα στις πληγείσες περιοχές της Μητροπόλεως μας αντικρίζοντας από κοντά το μέγεθος των φυσικών καταστροφών συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο  Πρωτ. Γεώργιο Περάκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ε΄Αρχιερατικής Περιφερείας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, τον Πρωτ. Γεώργιο Φρατζεσκάκη και τον π. Στυλιανό Παπαδιό.


Συγκεκριμένα σήμερα μετέβη στις περιοχές Χλιαρού, Σκορδαλού, Καράνου, Σέμπρωνα, Πρασσέ, Νέα Ρούματα, Λάκκους και Ομαλό.
Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τις περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Αλικιανού συνοδευόμενος από Κληρικούς της Έ Αρχιερατικής Περιφερείας.
Ο Σεβασμιώτατος, συγκλονισμένος από αυτά που αντίκρισε, συνομίλησε με τους πληγέντες και τους έδωσε κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που περνούν.
Επίσης για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων βοηθείας προς τις οικογένειες που έχουν υποστεί τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών  ο Σεβασμιώτατος συγκάλεσε  από τις πρώτες ημέρες των καταστροφών,  σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημανδηράκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφημεριών Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης.
Ήδη αυτές τις ημέρες στους ξενώνες  της Ενορίας  Αγίου Νεκταρίου Χανίων φιλοξενούνται συνάνθρωποι μας που τα σπίτια τους έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Οι εικόνες που ακολουθούν δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι έντονες πλημμύρες που έπληξαν πριν λίγες ημέρες τον τόπο μας.
Video Player

Επιμέλεια φωτ. υλικού Πρωτ. Γεώργιος Περάκης και  π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας