Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Προσκυνηματική Εκδρομή Ενοριτών του Αγίου Δημητρίου Λαμίας στην Αθήνα.

Με την πατρική ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας πραγματοποίησε με επιτυχία προσκυνηματική εκδρομή σε προσκυνήματα των Αθηνών.

          Περί τους 50 πιστούς ανεχώρησαν το πρωί της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου  από τον Ιερό  Ναό συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο της Ενορίας  Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριο Ατματζίδη τη συνοδεία του Καθηγουμένου της παλαιάς Ιεράς Μονής των Ταξιαρχών Νεραϊδος Στυλίδος Αρχιμ. π.  Αγαθονίκου Βενετσάνου με προορισμό τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Υμηττού, εις τον  οποίο αυτές τις ημέρες φιλοξενείται η δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού από την Κέρκυρα.
          Τους προσκυνητές υπεδέχθη με εγκαρδιότητα ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης,  ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο και τους ενορίτες του για την επίσκεψή τους και δι’ ολίγον αναφέρθηκε στην φιλοξενία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος κατά τη διάρκεια της οποίας συντελέστηκαν αρκετά θαύματα στους πιστούς. Στην συνέχεια  ο π. Δημήτριος ετέλεσε δέηση υπέρ υγείας  των προσκυνητών και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον π. Νικόδημο για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία.       Ακολούθως οι προσκυνητές μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών  όπου προσεκύνησαν τα Ιερά λείψανα του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε' Πατριάρχου Κων/πόλεως καθώς και τη λάρνακα με τα Ιερά λείψανα της οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας και εθαύμασαν την Αρχιετεκτονική και τις θαυμάσιες αγιογραφίες του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού Ναού.
           Στη συνέχεια πλησίον του Καθεδρικού Ναού επισκέφθηκαν την Ιστορική οικία των Μπενιζέλων, το παλαιότερο σπίτι των Αθηνών,  το οποίο αποτελεί την πατρική οικία της «Κυράς των Αθηνών» Οσίας Φιλοθέης και με τη βοήθεια ξεναγού ενημερώθηκαν για όλους τους χώρους της οικίας καθώς και για τα έργα αναστηλώσεως και αποκαταστάσεως του ιστορικού αυτού και αγιασμένου αρχοντικού.
          Τελευταία στάση των προσκυνητών η Ιερά μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.        Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί με αισθήματα χαράς από τις μοναχές Μακαρία και Εφραιμία και με την ευλογία της Καθηγουμένης Γερόντισσας Θεοδοσίας ετέλεσαν Ιερά Παράκληση στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ ενώπιον του Ιερού του σκηνώματος. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, προσκύνησαν το Ιερό Παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η μουριά πάνω εις την  οποία εμαρτύρησε ο Άγιος καθώς και τον τάφο της οσίας γερόντισσας Μακαρίας της Τηνίας επί των ημερών της οποίας ανευρέθη Θαυματουργικώς ο μεγάλος Άγιος Εφραίμ. Μετά και από το ζεστό κέρασμα το οποίο προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της μονής οι προσκυνητές επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι πνευματική χαρά και ευλογία ανανεώνοντας το ραντεβού τους και για άλλες προσκυνηματικές αποδημίες.
Εκ του Ιερού Ναού.