Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

IMG 5867
Στους ανοιχτούς και φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης φιλοξενήθηκε η καθιερωμένη προ της Μ. Σαρακοστής Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως μας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Τα χαρίσματα της Ιερωσύνης».
Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε εις την αναζωπύρωση του χαρίσματος και την αγάπη, καθώς όπως σημείωσε «Χαρίσματα χωρίς αγάπη είναι κάλπικα. Με την αγάπη, συνέχισε, οικοδομείται η Εκκλησία. Η θέση στην βασιλεία του Θεού εξαρτάται από την καλλιέργεια των χαρισμάτων».
Ακολούθως αναφέρθηκε εις τους «πειρασμούς» της Ιερωσύνης, μεταξύ των οποίων η αδιαφορία, η ρουτίνα, η δύναμη της συνήθειας, η προσωπολατρία, η απόκτηση οπαδών, κ.α. και κάνοντας αναφορά σε ζωντανά παραδείγματα ενάρετων ιερατικών μορφών της εποχής μας υπογράμμισε την ανάγκη της «καλής ανησυχίας» που χρειάζεται να συνέχει τον κληρικό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον εκλεκτό Ιεράρχη δια την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε εις τις προκλήσεις της εποχής, σημειώνοντας πως: « Η σημερινή εποχή με τίς ποικίλες προκλήσεις της, τούς έντονους πειρασμούς της, τήν δυσπιστία ή απροθυμία του λαού του Θεού πρός βίωση τῶν υπό τοῦ Θεού επηγγελμένων, τήν ελαφρότητα της συνειδήσεως, τήν ραθυμία ή καί τήν ἀπογοήτευση, πού ίσως προσβάλλουν τήν κληρική διακονία μας, τήν αντίληψη ότι βαρύς πλέον ο ζυγός τῆς Ιερωσύνης καί δυσβάσταχτο τό φορτίο της, τις αντικειμενικές δυσκολίες, πού αναμφίβολα στίς μέρες μας αυξάνονται, στήν επιτέλεση της διακονίας μας, όλα αυτά μοιάζει να αποτελούν σκοπέλους στήν πορεία τοῦ Ιερέως, τούς οποίους όμως οφείλει καθένας μας νά παρακάμψει έχοντας συναίσθηση της υψηλής ευθύνης και χρέους ως, επίσης, καί τήν βεβαιότητα, ότι «Ἰησοῦς Χριστός ἐχθές καί σήμερον ὁ αὐτός καί εἰς τούς αἰῶνας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ευχόμενος καλή Σαρακοστή και δίδοντας στους Κληρικούς οδηγίες και παραινέσεις (προφορικές και γραπτές) δια την επερχόμενη περίοδο της Μ. Σαρακοστής (Εγκύκλιο-Ενημερωτικό Σημείωμα - Πρόγραμμα Ποιμαντικών επισκέψεων κ.α.), ενημερώνοντας τους, επιπροσθέτως, δια τα επίκαιρα εκκλησιαστικά πράγματα. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.
Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Αρχιερατική Λειτουργία εις την παρακείμενη Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, άμα το πέρας δε της Συνάξεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος, συνοδευόμενος και υπό του Ποιμενάρχου μας κ.Αμφιλοχίου μετέφερε το Ι. Λείψανο του Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας εις το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου, όπου μετά από σύντομη δέηση προσκύνησαν οι 100 και πλέον τρόφιμοι ως και το προσωπικό και συγγενείς των περιθαλπομένων. Το Ι. Λείψανο μεταφέρθηκε και εις τα δωμάτια των περιθαλπομένων, όσων για λόγους ιατρικούς αδυνατούν να μετακινηθούν.IMG 5863
IMG 5855IMG 5861IMG 5863IMG 5867luk 1luk 2