Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΙΣΚΕ δεν εκφράζει την Εκκλησία δηλώνει ο Γιαβρόγλου.

Στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας, αλλά και στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη. Αναφερόμενος στις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι από την ίδρυση του κράτους το υπουργείο Παιδείας έφερε στον τίτλο του και το «Θρησκευτικών Υποθέσεων» προσθέτοντας ότι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο απόφασης που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο οποίο υπάρχει κοινή συναίνεση για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, την διασφάλιση αυτών των ορίων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε τους Κληρικούς και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες έκανε λόγο για εκβιασμό εκ μέρους του Κλήρου, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι αυτό που γνωρίζει ότι μετά την συνεδρίαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία χωρίς επιχειρήματα απορρίπτει τις προτάσεις μας, και καταλήγει λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έρχονται εκλογές: «΅γώ τουλάχιστον δεν βρίσκω άλλη λέξη από τον εκβιασμό, για να το χαρακτηρίσω αυτό».

Και πρόσθεσε: ¨Έχω την αίσθηση ότι ο ΙΣΚΕ δεν εκφράζει τη Εκκλησία. Κανείς από τους Ιεράρχες δεν υιοθετεί τέτοια στάση κι αυτό το χαιρετίζω».