Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.

Εκατοντάδες πιστοί απ΄ όλο τον Νομό Χανίων και την λοιπή Κρήτη αψήφησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών, τον δυνατό αέρα και το τσουχτερό κρύο ως και τις ιδιαίτερες δυσκολίες του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής και μετείχαν εις το διήμερο προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, το οποίο πραγματοποιήθηκε εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι Κισάμου.
Τα ιερά Λείψανα κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου. Της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου, Ιερά Παράκλησις και Δέησις υπέρ ενισχύσεως και στηριγμού των προσφάτως πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες.
 
Το πρωί της ημέρας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του φιλοξενούμενου Ιεράρχου και προ της αναχωρήσεως των Ιερών Λειψάνων Ιερά Παράκλησις. Συγκινητική η προσέλευσις όχι μόνον των εκατοντάδων πιστών, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, αλλά και προσώπων με δυσκολίες στην υγεία τους που με δάκρυα στα μάτια παρακάλεσαν τον Άγιο Λουκά να πρεσβεύσει υπέρ αυτών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κα Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκατάριο δια τον «πολύτιμο πνευματικό θησαυρό» που κόμισε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, και σημείωσε: «Ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας, άγιος του πόνου και της ελπίδας, χαρίζει στους χαλεπούς καιρούς των πολλών και ποικίλων κρίσεων και ανατροπών παρηγοριά, δύναμη, ελπίδα, φως και χάρη και μας οδηγεί εις την γνώση του Θεού. Αποδέκτης ο ίδιος του Θείου φωτισμού, φωτίζει τον νου και τις καρδίες μας. Μας οδηγεί εις την αλήθεια και την ελευθερία της γνώσης και αγάπης του Θεού και μας βεβαιώνει ότι ο πόνος, η θλίψη, η ασθένεια, η λοιδορία μπορούν δια της προσευχής και της καρτερικότητας, να μεταμορφώσουν την ζωή μας και να μας ανοίξουν τις πύλες του Παραδείσου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως ο τόπος και οι άνθρωποι του να μην βιώσουν ποτέ ξανά την θλίψη και την οδύνη των πρόσφατων καιρικών καταστροφών. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη δια την ευγενή πρόσκληση, αναφέρθηκε εις τον βίο του Αγίου Λουκά σημειώνοντας πως «σήμερα η καρδιά του Αγίου Λουκά κτυπά εις τον ευλογημένο αυτό τόπο, την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, καθώς ανάμεσα στα ιερά Λείψανα υπάρχει και τμήμα εκ της καρδιάς του Αγίου. Αμέτρητες οι ευεργεσίες του Αγίου Λουκά σε κάθε γωνιά της γής, συνέχισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος, άνθρωπος του Θεού ελεύθερος, δηλαδή οικουμενικός, που έζησε τον πόνο και την αδικία. Ας καταθέσουμε σήμερα αλλά και κάθε μέρα της ζωής μας τους πόνους και τα βάσανα μας ενώπιον της σεπτής μορφής Του και ας τον παρακαλέσουμε να μας φυλάει από παντός πειρασμού και κακού», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκατάριος.
 
Στην Κρήτη ο Μητροπολίτης Αργολίδος παρουσίασε το βιβλίο "ο Θεός είναι άπαιχτος" . Η παρουσίαση έγινε με την συνδρομή του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (πλ. Αγ. Μηνά). Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Ιωάννης Λίλης.