Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ' στο Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου.

Στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, προσκληθείς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου και μετά τον χαιρετισμό της προέδρου κας Ανθής Μπαλιτσάρη, μίλησε το Σάββατο 23 τρ. μηνός, με θέμα ''Κράτος και Εκκλησία''.

Ο Σεβ., αφού ανεφέρθη στην ιστορία των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, ερμήνευσε το άρθρο 3 του Συντάγματος, υπογράμμισε το άριστον της διατυπώσεως του και τόνισε οτι δεν χρειάζεται καμία απολύτως αναθεώρηση το άρθρο αυτό. Ειδικότερα, υποστήριξε οτι η προτεινόμενη ρήτρα της ουδετοροθρησκείας δεν συνάδει με την όλη ψυχοσύνθεση του Έλληνα, ο οποίος στην πλειοψηφία του πιστεύει ακράδαντα στο ύψιστο ιδανικό της ελληνορθροδοξίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε διάφορα ερωτήματα των ακροατών. Θέσεις επί του όλου θέματος διετύπωσαν ο κ. Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης και η πρ. Βουλευτής του νομού κα Πατριανάκου. 
Ακολούθησε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου.
Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η πρ. Βουλευτής κα Πατριανάκου, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και μεγάλος αριθμός πολιτών.