Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. των Θεοφανείων, του Τιμίου Πρόδρομου και της Αγ. Αναστασίας - Λαγκαδά.

«Όταν έχουμε αληθινή και πραγματική αγάπη μέσα στην καρδιά μας τότε πραγματικά θυσιάζουμε κάτι από τον εαυτό μας, και τον τοποθετούμε στην διακονία του πλησίον μας», σημείωσε μεταξύ των άλλων στην Κυριακάτικη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

«Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη αντιστρέφει τα στενά όρια της ερμηνείας των νομικών δεδομένων που αφορούν την έννοια της λέξεως πλησίον, τονίζοντάς μας ότι πλησίον δεν είναι ο φίλος ή ο ομόθρησκός ή ο συγγενείς αλλά ο καθένας ο οποίος έχει την ανάγκη της αγαπητικής μας προσεγγίσεως μας στην ώρα της δυσκολίας, του πόνου και της δοκιμασίας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για συμπληρώσει λέγοντας ότι «το Μήνυμα του Ιησού Χριστού είναι σαν τον ήλιο που ανατέλλει και σκορπάει το φως παντού, μεταφέροντας την ζεστασιά της αγάπης Του παντού. Από εκεί και πέρα στο εγώ μας εναπόκεινται αν θα δεχτούμε αυτές τις δωρεές και ξεριζώσουμε όλα τα πάθη ώστε να καταφέρουμε να ζούμε συνεχώς στην Χαρά του Θεού».
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός χώρου αναψυχής των νέων εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, ευχήθηκε στους εορτάζοντες, ιδιαιτέρως στον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βίκτωρα Πενέλ, ενώ επ΄ ευκαιρία της αναμνήσεως του γεγονότος των Εγκαινίων του Ναού, προ ενός έτους πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις πέριξ του Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκε προς προσκύνηση ο παλαιός Σταυρός της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης.