Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Συρορθόδοξου Πατριάρχη στο Ίδρυμα Κόκκορη.

15.11.2018     Ώρα ανάρτησης: 5:25:11 PM
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το ίδρυμα Κόκκορη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, οι Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Πατριάρχη κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ελλάδος και οι τοπικές αρχές, ενώ τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατριάρχης ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και ενημερώθηκαν για το έργο, τις δράσεις, τις δραστηριότητες, αλλά και τα προγράμματα που λειτουργούν στο ίδρυμα, ενώ συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Στον χαιρετισμό του ο π. Νικόδημος αναφέρθηκε στην ιστορία και στο έργο του ιδρύματος τονίζοντας πως «το Ίδρυμα προστατεύει με μέριμνα και παροχές υψηλών προδιαγραφών έναν πολύ ευαίσθητο πληθυσμό που η πολιτεία αυτή τη στιγμή αδυνατεί να πράξει. Και έρχεται στη σκέψη μας αυτή τη στιγμή η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία όπου εκδιώκονται οι Χριστιανοί από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας, οδηγούνται στο μαρτύριο της πίστεως δια της θυσίας του αίματος. Αυτά τα δεινά δύνανται να συγκριθούν με τα δεινά των πρώτων χριστιανών. Με αυτές τις σκέψεις, αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση όλων μας για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, την παύση της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στη Μέση Ανατολή και όχι μόνον, και η προσπάθεια περιορισμού κάθε λογής βίας και θρησκευτικού φανατισμού».

Ο π. Νικόδημος προσέφερε στον Πατριάρχη ως ενθύμιο «ένα καράβι με απλά υλικά και τα χρώματα της Πατρίδας μας και ένα κομπολόι που φιλοτεχνήσαν τα παιδιά».

Το Ίδρυμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο και τη δωρεά της αείμνηστης δωρήτριας Μαρίας Κόκκορη, υποκινούμενη από την νοητικά υστερούμενη κόρη της Αλεξάνδρα και προκειμένου να βρουν στέγη και άλλα κορίτσια με νοητική υστέρηση ή με Σύνδρομο Down . Σήμερα το ίδρυμα λειτουργεί τέσσερις στέγες στη Γλυφάδα και δύο στο Μαρούσι φιλοξενώντας 32 ενοίκους. Επίσης έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και θα λειτουργήσουν άμεσα ακόμα δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, και στο άμεσο μέλλον ετοιμάζονται δύο ακόμα στέγες στον Βαρνάβα Αττικής και έξι στην Γλυφάδα.

Στις Στέγες παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίας υγείας και πρόνοιας πρότυπες στο είδος τους. Το κέντρο έχει καταστεί κυψέλη εκπαιδευτική για νέους επιστήμονες των συναφών με το αντικείμενο επιστημών και επαγγελμάτων και παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής όχι μόνο στους ενοίκους αλλά και στους γονείς, συμπαραστάτες και κηδεμόνες τους. Επιπλέον από διοικητικής απόψεως παρέχονται συμβουλές σε άλλες υποψήφιες δομές, ώστε αυτές να οργανωθούν και να λειτουργούν με τη νομιμότητα που απαιτεί η Ελληνική πολιτεία.