Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Απολυτήριες εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.


 Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Βόλο οι Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το περατωθέν σχ. Έτος 2017 – 2018.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος δεκαεπτά τελειόφοιτοι σπουδαστές, προερχόμενοι από την Σχολή του Βόλου και τα Παραρτήματα του Αλμυρού και της Αγιάς, έξι υποψήφιοι για Πτυχίο και ένδεκα υποψήφιοι για Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν ενώπιον Επιτροπής ορισθείσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαρτισθείσης δε από τους κάτωθι Καθηγητές, Διπλωματούχους Βυζ. Μουσικής:
Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, Δ/ντή της Σχολής, ως Πρόεδρο
Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, Δ/ντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως Μέλος,
Αθανάσιο Παναγούλη, Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ως Μέλος,
Σοφοκλή Μουρτζόπουλο, Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Βόλου, ως Μέλος και
Δημήτριο Χατζηγεωργίου, Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ως Μέλος.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε η κ. Μαρία – Δέσποινα Λουκίδου, Καθηγήτρια Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Η Επιτροπή, ύστερα από πολύωρη εξέταση των υποψηφίων, απένειμε εις άπαντες τους προβλεπόμενους τίτλους, με Άριστα Παμψηφεί. 
Με πρόταση δε του Δ/ντού της Σχολής και απόφαση του συλλόγου των Καθηγητών της, θεσπίστηκε, από φέτος, η απονομή τριών τιμητικών Βραβείων, εις μνήμην τριών κορυφαίων και διαπρεπών προσωπικοτήτων, το έργο των οποίων στην διαφύλαξη και προαγωγή της Βυζαντινής Ψαλτικής μας Παράδοσης είναι πανελληνίως αναγνωρισμένο, οι οποίοι, ο καθένας από την μεριά του, συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία της Σχολής. Πρόκειται για το Βραβείο «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», το Βραβείο «Εμμανουήλ Χατζημάρκος» και το Βραβείο «Μιχαήλ Μελέτης», τα οποία θα φιλοτεχνηθούν και θα απονεμηθούν στους τέσσερις εκ των διαπρεπέστερων διαγωνισθέντων στις φετινές Απολυτήριες Εξετάσεις.
Στο τέλος της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, συνεχάρη άπαντες για την άρτια εκτέλεση του προγράμματός τους, ευχαρίστησε από καρδιάς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την καθοριστική συμβολή τους στην διεκπεραίωση των εξετάσεων και ευχήθηκε στους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους να συνεχίσουν την ιεροψαλτική τους πορεία, με φόβο Θεού και γνήσιο εκκλησιαστικό πνεύμα, ενθυμούμενοι πάντοτε τις αρχές που έλαβαν κατά την φοίτησή τους στην Σχολή.