Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΡΟΥΛΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.


 
Μια ιδιωτική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν δύο περίπου χρόνια και στην πορεία αγκαλιάστηκε από πλήθος πιστών Χριστιανών, φθάνει τις μέρες αυτές στο τέλος της. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κατασκευής ιερού ναού αφιερωμένου στους νέους αγίους της Ορθοδοξίας μας, Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Θα είναι ο πρώτος ναός  που κτίζεται στην Κρήτη αφιερωμένος στους εν λόγω Αγίους και ένας από τους πρώτους σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο.
Η αποπεράτωση του ναού θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και τα θυρανοίξια του θα τελεστούν την 11η Ιουλίου 2018 ημέρα Τετάρτη στις 7:00 μμ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Η θεμελίωση του ναού έγινε από τον κ. Ευγένιο την 15η Μαΐου 2017 και η κατασκευή του προχώρησε γοργά.
Ο νεόδμητος λιθόκτιστος ναός, κατασκευασμένος με μαύρη πέτρα της περιοχής και με ένα ελαφρώς οξυκόρυφο τόξο στην σκεπή, ανεγέρθηκε στην περιφέρεια της Ενορίας του Μαρουλά Ρεθύμνης, στην αγροτική θέση Πλακωτή. Η περιοχή είχε κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ επιφανειακά λείψανα κατοικιών, βήσαλα και άλλες ανθρώπινες κατασκευές στην ευρύτερη περιοχή, δείχνουν την συνεχή κατοίκηση του χώρου. Στην περιοχή μάλιστα υπήρχε και ομώνυμος οικισμός ο οποίος, όπως μας πληροφορεί στον «Κρητικό Πόλεμο» ο Μαρίνος Τζάνες Μπουνιαλής, ήταν ένα από τα ρεθεμνιώτικα χωριά που κατέστρεψαν οι Οθωμανοί Τούρκοι στην επέλασή τους για την κατάκτηση του νησιού τα έτη 1645-1646. Επιπλέον ο οικισμός του Μαρουλά έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος και παραδοσιακός, καθώς διαθέτει μεσαιωνικούς πύργους, αρχοντικά και πυργοειδείς κατοικίες της ενετικής και οθωμανικής περιόδου.
Ο προσκυνητής που θα θελήσει να παρευρεθεί στο γεγονός των θυρανοιξίων του ναού αυτού θα πρέπει να κατευθυνθεί από την πόλη του Ρεθύμνου προς την Μονή Αρκαδίου και λίγο πριν το χωριό Άδελε να στρίψει δεξιά για Μαρουλά. Στα 200 μέτρα από εκεί υπάρχει δεύτερη διακλάδωση και σχετική σήμανση που οδηγεί με ασφάλεια τον επισκέπτη στην περιοχή του Ναού, που βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το σημείο αυτό. Ο αμαξωτός δρόμος φθάνει μέχρι την αυλή του Ναού, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθέναν να επισκεφθεί τον ναό και να ζητήσει τις πρεσβείες των Οσίων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου, ακόμα κι αν πρόκειται για άτομα της τρίτης ηλικίας ή συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
Οι πρεσβείες των Αγίων Γερόντων να μας προστατεύουν και οι διδαχές τους να κατευθύνουν τα βήματά μας προς τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
της Ενορίας Μαρουλά Ρεθύμνης