Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Λαμπρός εορτασμός της επετείου της Μάχης του Διρού, (ΦΩΤΟ).

192 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που οι ηρωίδες Μανιάτισσες με τα δρεπάνια του θερισμού απώθησαν το στρατό του Ιμπραήμ στο ακρογιάλι του Διρού. Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης το παρόν έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Λαμπρινάκο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 το απόγευμα στο ακρογιάλι του Διρού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τα μέλη της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού και του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η αναπαράσταση της απόκρουσης των Τουρκοαιγυπτίων στρατευμάτων από τις Μανιάτισσες. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπό του Σεβ. Μητροπολίτου και έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων.
Το πρωί της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018, τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πύργου Διρού η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Λαμπρινάκος. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Απόστολο Κουτράκο. 
Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του Πύργου εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε η κατάθεση τιμητικών δάφνινων στεφάνων στο άγαλμα της Δρεπανιφόρου Μανιάτισσας. Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Αικατερίνη Καρβούνη - Γκατζή (φιλόλογος, ποιήτρια και πεζογράφος).
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης και με κρητικά τραγούδια από τον Μανώλη Αγγελάκη.
Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τιμητικό στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ στο Γύθειο και το Σώμα αποδόσεως τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν  ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο αντιπτέραρχος ε.α. και Διευθυντής Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρεζεράκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Δαβάκης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και του προέδρους της Νέας Δημοκρατίας,  η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Υποστράτηγος κ. Μπουζάκης, Διοικητής ΔΙΚΕ ως εκπρόσωπος του Αργηχού ΓΕΣ, ο Διοικητής 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος αρχιπλοίαρχος κ. Κοντομαρής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος κ. Φωτόπουλος,  ο Διοικητής ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας  κ. Αξιοτόπουλος, ο Λιμενάρχης Γυθείου πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Γυθείου επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Βοϊδονικόλας, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου Χανίων κ. Γυπαράκης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και ο λαός της Μάνης.