Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Ιεροσολυμίτισσας» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων.

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Διαλεκτό Τρικάλων τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Ιεροσολυμίτισσας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως των Τρικάλων και τον γύρω χωρίων.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας τους ύμνους έψαλλε εκλεκτός χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον Ανδρέα Ιωακείμ και μέλη τον π. Αθανάσιο Τύμπα, Ανάργυρο Βλάχο, Ευθύμιο Σπύρου, Γεώργιο Μπομπόκα και Νικόλαο Χλωρό και ανέδειξε το μεγαλείο της Ψαλτικής Τέχνης και ειδικά των ύμνων της Θείας Λειτουργίας.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων φυλάσσεται δια παντός το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Ιεροσολυμίτισσας».