Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Σεβασμιώτατος στον Ακάθιστο Ύμνο στον Μητροπολιτικό Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου,  οποίος τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως .
Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, οπτικοποίησε τις σκηνές της ζωής του Κυρίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στις στάσεις του Ακαθίστου Ύμνου.

Στη συνέχεια, σε μία συγκινητική αποστροφή προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε την Παναγία Μητέρα μας να απλώσει προστατευτικά το ωμοφόριό Της πάνω από την πατρίδα μας και να καταισχύνει τους εχθρούς της.
Η Ιστορία του Ακαθίστου  Ύμνου:
Κατά το έτος 626 μ.Χ., και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το βυζαντινό στρατό είχε εκστρατεύσει κατά των Περσών, η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε αιφνίδια από τους Αβάρους οι οποίοι σε  συνεργασία με τους Πέρσες ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ οι αμυνόμενοι προξένησαν τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.
Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».Ο Ύμνος ονομάστηκε Ακάθιστος γιατί εψάλη «ορθοστάδην» .
Εκ του Γραφείου Τύπου.