Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ο Σταυρός και ο άνθρωπος από τους Ιεροψάλτες της Δημητριάδος.

Μια θαυμάσια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή 30/3 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους, δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση λόγου και μουσικής, δείχνοντας στο πλήθος των φιλότεχνων θεατών ότι η Σταύρωση του Κυρίου εισβάλει στην καθημερινότητα και την εμπνέει.
Μέσα από εκλεκτά κείμενα που συνέγραψε και παρουσίασε ο Νίκος Βαραλής, δ/ντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», έγινε προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Ιησούς Χριστός, που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «η εκδήλωση μας εισήγαγε σ’ αυτό που θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες, την συμπόρευση με τον Χριστό στην πορεία προς τον Γολγοθά. Ο δικός μας Θεός είναι Θεός του Σταυρού, του πόνου, της θυσίας, της προσφοράς, της ταπεινής αγάπης. Κι εμείς, διαλέγοντας τον σταυρό της μετάνοιας, μπορούμε να ψάλουμε το «Χριστός Ανέστη», κάνοντας ένα πέρασμα στην όντως ζωή… Χαίρομαι, γιατί στον τόπο μας, τόσοι ταλαντούχοι άνθρωποι διαθέτουν τα χαρίσματά τους στην Εκκλησία μας και συνιστούμε μαζί τους μια κοινωνία αρμονικής συνύπαρξης και συλλειτουργίας…».
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, έναν έναν ξεχωριστά, για τον κόπο της προετοιμασίας και το λαμπρό αποτέλεσμα. Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.