Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2017-2018.

 Στην εορτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γιαννούκος, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και πολλοί χριστιανοί.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.


Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλου σπουδών και του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήση της νοηματικής γλώσσας μέσα από απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων , αλλά και τραγουδιών, με την φροντίδα του μουσικού κ. Γεωργίου Μάγου, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σχολή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην καταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή, αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ακόμη, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, τους κωφούς διδασκάλους κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο - μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας και Αναγνώστη της Ι. Μητροπόλεως, τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντική φιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π. Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει.

κλικ στα σχήματα