Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ.


Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από άλλους Κληρικούς.


Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο ομιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο και το μαρτύριο της Αγ. Βαρβάρας, ενώ ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, στην πανήγυρη του Ι. Ναού εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, διότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο, μετέβη στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, και συμμετείχε στην πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.