Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ.


105 6151
Την μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εόρτασε σήμερα Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τελώντας Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στο Ι. Ησυχαστήριο του Αγίου Χαραλάμπους στο Καλαμάκι, οπού βρίσκετε περικαλλής Ι. Ναός, που τιμάτε στο όνομά Του.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Βασίλειος Μητρογιάννης και ο Διάκονος του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης.
Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αναφέρθηκε στην διασάλευση της φύσης, ως αποτέλεσμα της πτώσεως και της παρακοής των πρωτοπλάστων και στο πως ο Κύριος μας, μέσω της Θείας Ενανθρωπήσεώς Του, επανέφερε τον άνθρωπο στην πρότερή του κατάσταση. Ακολούθως, αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Στέφανο, ο οποίος με περίσσεια Πίστεως και δυνάμεως εκ του Αγίου Πνεύματος, μιμήθηκε τον Κύριο μας στο μαρτύριο και στην συγχωρητικότητα και κατέστη ο πρώτος εκ των Μαρτύρων της Αγίας μας Εκκλησίας. Τέλος, ευχήθηκε προς όλους τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν την αφορμή ώστε όλοι μας να καταστούμε «άνθρωποι του Θεού».