Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοχρονιά 2017 στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοχρονιά 2017 στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως.
 
  ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας. Για το λόγο αυτό το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 στις 6.00΄ το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ 
Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα τελεσθεί από τις 9.00΄ το βράδυ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, με σκοπό να μην μείνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή. Στις 12.00΄ ακριβώς, την ώρα που θα αλλάζει η χρονιά, θα γίνει ειδική ακολουθία με ευλογία βασιλόπιτας. Στην αγρυπνία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανείμει την βασιλόπιτα στο εκκλησίασμα.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 από 7.30΄-10.30΄ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία του Νέου Έτους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.