Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

 
IMG_0756.JPG
 
Το πρωί του Σαββάτου  31 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2017, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.

Παρέστησαν ο  Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Γεώργιος Παντελιός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του έκανε αναφορά στην παρελθούσα χρονιά, μια χρονιά που ήταν δύσκολη για τη ζωή μας, για το λόγο ότι έχουμε αποξενωθεί από το Θεό.
Ακόμη ο Μητροπολίτης  Κερκύρας υπογράμμισε ότι ο χρόνος είναι αποτέλεσμα των ορίων του ανθρώπου. Αν και ο άνθρωπος συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια αυτά μέσω των επιστημών και της τεχνολογίας, εντούτοις παραμένει στην ίδια κατάσταση. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Αριστοφάνης, στην προσπάθεια αυτή του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του υποκρύπτεται η αλαζονεία, η οποία μεταφράζεται ως ύβρις εναντίον του Θεού.
Απο την άλλη πλευρά η ταπείνωση και η υπακοή στο Θείο θέλημα ευλογείται από τον Κύριό μας, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού.


IMG_0753.JPG

IMG_0751.JPG

IMG_0762.JPG

IMG_0765.JPG

IMG_0766.JPG

IMG_0774.JPG

IMG_0776.JPG

IMG_0783.JPG