Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πρωτόαθλος των Μαρτύρων.

Η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου ετιμήθη με την δέουσα ιεροπρέπεια στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων του τεως Δήμου Μεταξάδων, Παρεκκλήσιο του οποίου είναι αφιερωμένο στον Πρωτόαθλο των Μαρτύρων.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για το μαρτύριο του αγίου και σημείωσε ότι «έκτοτε οι διωγμοί και τα μαρτύρια των χριστιανών δεν έχουν σταματήσει μέχρι των ημερών μας, καθώς διαπιστώνεται ότι στην Μέση Ανατολή ιδιαίτερα και αλλαχού, ο Χριστός και η Εκκλησία πολεμείται».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος, με τον οποίο συνεδέετο με αδελφική φιλία.