Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ευαγγελίζου Ιωσήφ…

Η μνήμη του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος ετιμήθη ιδιαιτέρως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, Παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται επ’ ονόματι του αγίου και παλαιά εικόνα του οποίου υπάρχει σε ιδιαίτερο προσκυνητάρι.

Το πρωί της επομένης της εορτής των Χριστουγέννων, καθ’ ην φέτος τιμώνται Δαβίδ ο Προφητάναξ, Ιάκωβος ο Αδελφόθεος και Ιωσήφ ο Μνήστωρ, λειτούργησε εκεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος σημείωσε την «βαθιά του πίστη στο Θεό, την απεριόριστη υπακοή του, αλλά και την αρετή της σιωπής του» και κάλεσε τους πιστούς από τις αρετές αυτές να αντλήσουν παραδείγματα ζωής.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον ίδιο Ιερό Ναό, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών μας Σχολείων με πολύ επιτυχία. Οι μικροί μαθητές των Κατηχητικών μας με τη ζεστασιά της απόδοσής τους απέσπασαν τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό όλων.