Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΑΛΑΤΑΚΗ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.


Την Τέταρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και έγινε δεκτός από την Ηγουμένη, Γερόντισσα Φεβρωνία και τις περί αυτήν Μοναχές, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο και πλήθος κληρικών και ευσεβών πιστών, οι οποίοι είχαν προσέλθει από νωρίς για να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η Τιμία Χείρ του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μόνη για αιώνες.


Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Ευχαριστία, κατά την διάρκεια την οποίας έλαβε χώρα και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Γερογιάννη, ο οποίος θα υπηρετεί, πλέον, ως Εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας.

Πριν την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο καταρτισμού προς τον χειροτονούμενο αλλά και τους υπολοίπους πιστούς, τονίζοντας την αξία της αγίας Ιερωσύνης, ενώ μετά το ιερό Μυστήριο ο κόσμος βροντοφώναξε το ΑΞΙΟΣ προς τον νέο Ιερέα της Εκκλησίας του Χριστού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ευγνωμόνως σε όσους συνέδραμαν στην διάσωση της Ι. Μονής από την πυρκαϊά του παρελθόντος Ιουλίου, η οποία έπληξε την περιοχή της Λίμνης και την Ιερά Μονή, αλλά και στην διασφάλιση της ζωής και της ασφαλείας των μοναζουσών, πυροσβέστες και εθελοντές πολίτες καθώς και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης και την δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης.

Στη συνέχεια απένειμε σε όλους τούς αναφερθέντες Ειδικό Τιμητικό Μετάλλιο, εις ένδειξη της ευχαριστίας της Ιεράς Μονής, αλλά και ευρύτερα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων για την προσφορά και την αυτοθυσία τους.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, τις οποίες μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν οι Ιεροψάλτες κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ενώ το Αντίδωρο διένειμε ο νέος Ιερεύς π. Αθανάσιος, προς τον οποίον οι πάντες ευχήθηκαν αναλόγως.