Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κερκύρας Νεκτάριος : Σωτηρία σημαίνει απαλλαγή και λύτρωση από την αμαρτία.

 
φωτογραφία 6.JPG
 
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο χωριό Κάτω Γαρούνας.

            Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, που περιέχει το διάλογο μεταξύ του Ιησού Χριστού και του Νικόδημου, λέγοντάς του πως Αυτός που κατέβηκε από τον Ουρανό στη γη και έγινε ο Υιός του Ανθρώπου, θυσιάζεται για τη σωτηρία ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους. Ο Θεός Πατέρας δεν θυσιάζει έναν Άγγελο, ούτε άλλο δημιούργημα, αλλά τον Μονογενή Υιό Του. Τον αποστέλλει στον κόσμο, για να σηκώσει την ανθρώπινη αμαρτία στους ώμους Του. Όταν ο Χριστός ανεβαίνει στο Σταυρό, ο διάβολος εκμηδενίζεται.
            Κατά την περιπλάνηση των Ισραηλιτών, συνέχισε ο Μητροπολίτης, προς τη γη της Επαγγελίας, κάποια στιγμή δέχτηκαν επίθεση από δηλητηριώδη φίδια, τα οποία θανάτωναν τον περιούσιο λαό. Ο Μωϋσής με Θεϊκή συμβουλή, τοποθέτησε επάνω στη ράβδο του ένα χάλκινο φίδι, στην όψη και μόνο του οποίου τα φίδια εξολοθρεύονταν.
            Ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε τη σημασία του χάλκινου όφεως, ο οποίος προσομοιάζει με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Το δηλητήριο των φιδιών είναι η αμαρτία που ηττάται επί του Σταυρού.
            Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως σήμερα θα πρέπει να αξιολογήσουμε του θυσία του Ιησού Χριστού για τη σωτηρία μας και αναρωτήθηκε τι σημαίνει σωτηρία. Σωτηρία σημαίνει απαλλαγή και λύτρωση από την αμαρτία και το θάνατο. Μένει σε εμάς να βιώσουμε και να κατανοήσουμε το ύψος της αγάπης του Θεού προς το πλάσμα Του.
 
φωτογραφία 7.JPG   
φωτογραφία 8.JPG
                                                                                                        
φωτογραφία 11.JPG
                                              φωτογραφία 12.JPG
           φωτογραφία 9.JPG
 
φωτογραφία 10.JPG