Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στη Σύναξη Στελεχών Νεότητας της Ι.Μ. Πειραιώς στην Παιανία Αττικής.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2015



Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή κατηχητών από όλες τις ενορίες της Ι.Μ. Πειραιώς το Ετήσιο Συνέδριο Νεότητος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων "Πειραϊκό Χωρίο" στην Παιανία Αττικής.
Τις εργασίες της Σύναξης των Στελεχών Νεότητας κόσμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος ο οποίος προεξήρχε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και συλειτούργησε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Ο κ. Ιγνάτιος υπήρξε κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο με θέμα εισηγήσεως "Σχέση κατηχητή και ενοριακής ζωής. Ζητούμενο ή προαπαιτούμενο;". Μετά την εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος υπήρξε όπως ο ίδιος τόνισε ο "λειτουργικός βραχίονας" του πρώην Μητροπολίτου Πειραιώς κ. κ. Καλλινίκου στο έργο δημιουργίας και αρχικής λειτουργίας των κατασκηνώσεων και κατηχητικών σχολείων στη Μητρόπολη του Πειραιά, ευχαρίστησε τα Στελέχη της Μητροπόλεως που αόκνως εργάζονται στο έργο της Κατηχήσεως και ιδαιτέρως τα στελέχη εκείνα που φροντίζουν για την ανανέωση των βοηθημάτων. Συντονιστής στο Συνέδριο υπήρξε ο Πανοσιολωγιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπολεώς μας π. Μεθόδιος Κρητικός ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση που ακολούθησε.

Στις εργασίες του Συνεδρίου που ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 έλαβαν μέρος πολλοί κατηχητές από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας. Το Σάββατο με τη φροντίδα του Γενικού Διευθυντού του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολωγιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Καπογιάννη, υπήρξαν παράλληλες συνεδρίες σε ομάδες ανά βαθμίδα κατήχησης, ενώ η Κυριακή ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται εντός της κατασκηνώσεως και ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του κ. κ. Ιγνατίου, την παράδοση των διορισμών των κατηχητών στους ιερείς νεότητας των ενοριών και πλούσιο γεύμα που το Γραφείο Νεότητας παρέθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο.