Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο αδελφές Μητροπόλεις (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).




Ανέκαθεν η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ήταν συνδεδεμένη ανά τους αιώνες με τη γειτονική Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς.
Μάλιστα, ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, βρίσκεται σήμερα στην Μητρόπολη της Κορυτσάς.
Προ ολίγων μηνών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης επισκέφτηκε την Καστοριά και συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και τον γείτονα επίσης Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος.
Έτσι, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου αλλά των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου Κορυτσάς κ. Ιωάννου, ανταπόδωσε την επίσκεψη αυτή και έφτασε στη γειτονική Μητρόπολη.

Στον περίλαμπρο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Κορυτσάς τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την παρουσία του Βουλευτού Κοζάνης κ. Γεωργίου Κασαπίδη, ενώ στο Ιερό Βήμα παρίστατο συμπροσευχόμενος ο Γέροντας Στέφανος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυόβουνου.
Ο κ. Σεραφείμ μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και μίλησε για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τονίζοντας πως το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αγάπη, γι’αυτό και ονομάζεται ο μαθητής της αγάπης. Μόνο διά της αγάπης θα μπορούμε να πορευθούμε σ’αυτή τη δύσκολη εποχή. Μόνο διά της αγάπης μπορούμε να φτάσουμε στο Θεό και να Τον γνωρίσουμε.
Και συμπλήρωσε λέγοντας πως αυτός ο οποίος αγαπά τον Θεό αγαπά και τον συνάνθρωπο και στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπει πάντοτε το πρόσωπο του Θεού.
Τέλος, ευχήθηκε στον αδελφό του κ. Ιωάννη να έχει υγεία, δύναμη και ενίσχυση στην ευθυνοφόρο διακονία του. Να σημειώσουμε δε, ότι κλήρος και λαός υποδέχθηκαν μετά πολλής χαράς τον Μητροπολίτη της Καστοριάς και τη συνοδεία του και εξεδήλωσαν την αγάπη τους και το σεβασμό τους στο πρόσωπό τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης χάρηκε ιδιαίτερα για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Καστορίας, τον ευχαρίστησε και συμπλήρωσε και ο ίδιος ότι μόνο διά της αγάπης μπορούμε να ανταποκριθούμε σήμερα στα κελεύσματα της κοινωνίας.